June 27, 2019

Om Ma(n)dklubben

Mad smager bare bedre i godt selskab

Alle uanset baggrund kan nyde samværet om et godt måltid. For ensomme  og isolerede borgere kan det at lave og spise god mad sammen forbedre den enkeltes sundhed og livskvalitet, der kan opstå nye relationer på tværs af forskelle, og den enkelte kan vænnes til selv at lave mad, også hjemme, og at være socialt aktiv udenfor eget hjem.

Ma(n)dklubben skaber en ramme for deltagerne om:

· Et sundt, velsmagende og gratis måltid

· Samvær med ligestillede

· Aktivitet udenfor hjemmet

· Tilvænning til madlavning og nye fællesskaber

 

SÅDAN FUNGERER MA(N)DKLUBBEN

Ma(n)dklubben mødes til gratis fællesspisning i Beboerhuset i Værebro Park. Vi tilbereder og spiser et lækkert og sundt måltid sammen. Menuen er ”kulturneutral”, så alle uanset kulturel og religiøs baggrund kan spise med. Det foregår uden børn og kvinder.


Tilmelding er ikke nødvendig – man møder bare op. Og alle kommer, som de er. Menuen og madlavningen aftales i fællesskab. Klubben drives i startfasen af Anders og Peter i Beboerhuset. På længere sigt er det meningen, at deltagerne selv overtager driften.

 

Hvorfor en madklub for mænd?

Isolation og ensomhed er farligere end misbrug 

Isolerede mænd er en overset udsat gruppe. Forskning viser, at social isolation har en negativ effekt på den enkeltes både mentale og fysiske sundhed. Der er risiko for forhøjet blodtryk og kolesterol, hjerte-kar-sygdomme, træthed, smerter, søvnforstyrrelse og depression – faktisk er dødeligheden tilsvarende eller højere end ved rygning, alkohol, overvægt og fysisk inaktivitet! 

FN’s verdensmål i Gladsaxe Kommune 

Gladsaxe Kommune har som en af kun to danske kommuner inkluderet FN’s verdensmål i den sociale strategi. Ma(n)dklubben opfylder følgende af FN’s verdensmål: 3 – Sundhed og trivsel, 10 – Mindre ulighed, 11 – Bæredygtige byer og lokalsamfund, samt 12 – Ansvarligt forbrug og produktion.


Derudover arbejder Ma(n)dklubben også med disse væsentlige og oversete problemstillinger